HÄVIKKIVIIKKO

TÄHTEELLISTÄ ASIAA

1,3 mrd tonnia hukkaan

On arvioitu, että kaikkiaan  maailman ruoasta 25-30 % päätyy roskiin. Osa ruoasta jää maahan, osa matkalle, osa myymättä kauppaan tai ravintolaan. Kuusi prosenttia ostetusta ruoasta päätyy syömäkelpoisena roskiin,  samoin joka kymmenen vihannes tai hedelmä. Jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20-25 kiloa, satojen eurojen arvosta.

Ruokahävikkiä vastaan ei tarvitse taistella otsa hiessä. Jos jokainen kotitalous ostaisi vähän viisaammin, käyttäisi kaappiin vanhenevat tuotteet ja hyödyntäisi ylijäämäruoan, meillä olisi parempi maapallo, vähemmän nälkäisiä ja enemmän rahaa käytössämme.

Silloin voisimme nauttia ruoasta vielä vähän täydemmällä sydämellä  ja puhtaammalla omallatunnolla.

Osallistuminen Hävikkiviikkoon on hyvä tapa aloittaa tekemään parempia valintoja osana omaa arkea. Tule mukaan!

RAKASTU MAKUUN

Hävikkiviikon tarjoama ratkaisu ruokahävikin vähentämiseen löytyy pienistä arkipäiväisistä asioista.

Osana kampanjaa tarjoamme kuluttajille vinkkejä kuinka osoittaa omaa arvostustaan ruokaa kohtaan.

Tämän sivuston materiaalipankkiin on koottu 5 huoneentaulua / vinkkilistaa pienistä asioista jotka helpottavat kuluttajan arkea oman hävikin vähentämisessä:

  • Näin tunnistat päiväysmerkinnät
  • 12 vinkkiä, joiden avulla hyödyntää kaikki ruoka
  • 11 vinkkiä ruuan säilömiseen
  • 9 vinkkiä suunnitelmallisempiin ostoksiin
  • Tieto peruselintarvikkeiden säilymisajoista

Mitkä ovat sinun vinkkisi? Osallistu keskusteluun sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteella #hävikkiviikko, ja kerro meille omat vinkkisi ruokahävikin vähentämiseksi.