Tietoa kampanjasta

Hävikkiviikko on viestintäkampanja, johon kuka tahansa voi osallistua. Tule mukaan levittämään tietoa ruokahävikistä!

TULE MUKAAN!
7.–13.9.2020

Hävikkiviikko 7.-13.9.2020

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Tutkimusten mukaan eniten ruokahävikkiä syntyy yhden hengen talouksissa ja lapsiperheissä. Siksi tänä vuonna Hävikkiviikon erityisenä kohderyhmänä ovat kotitaloudet, joissa syntyy paljon ruokahävikkiä. Kampanjan teemana on ruokahävikki arjessa – keinot ruokahävikin vähentämiseen. Nyt on siis aika jakaa kaikki parhaat vinkit ruokahävikin pienentämiseen!

Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien, eli kampanja järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Kampanjan järjestää Kuluttaja-lehti.

Tule mukaan!

Osallistuminen Hävikkiviikkoon on hyvä tapa aloittaa tekemään parempia valintoja osana omaa arkea. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ruokahävikin vähenemiseen, ja pienetkin teot ovat tärkeitä. Hävikkiviikkoon ei tarvitse ilmoittautua.

Hävikkiviikko

Hävikkiviikkoon voi osallistua monin eri tavoin. Elintarvikeyritykset, kaupat, ruokapalveluyritykset, järjestöt sekä muut ruuan kanssa tekemisissä olevat tahot voivat viestiä omissa kanavissaan ruokahävikistä ja toimista sen vähentämiseksi. Kerro sidosryhmillesi, mitä organisaatiosi tekee ruokahävikin ehkäisemiseksi ja kannusta asiakkaitasi vähentämään hävikkiä omassa arjessaan. Voit suunnitella isomman tapahtuman tai järjestää vaikkapa jämälounaan työkavereiden kesken.

Ruokalat ja ravintolat voivat punnita ruokahävikkinsä ja seurata, onko kampanjaviikon viestinnällä vaikutusta hävikin määrään. Kouluissa voidaan käydä läpi esimerkiksi ruokahävikin ilmastovaikutuksia ja miettiä, mitä jokainen voi tehdä kouluruokalassa ja kotona hävikin pienentämiseksi.

Kampanjaan on helppo osallistua myös yksityishenkilönä. Voit jakaa ruokahävikkiä vähentäviä vinkkejä, reseptejä ja Hävikkiviikon kampanjamateriaaleja omalla sometililläsi. On tärkeää pysähtyä miettimään omia valintojaan, sillä ratkaisu ruokahävikin vähentämiseen löytyy pienistä arkipäiväisistä asioista: osta viisaammin, käytä vanhenemassa olevat elintarvikkeet ajoissa ja hyödynnä ylijäämäruoka.

Tämän sivuston materiaalipankkiin on koottu julisteita, huoneentauluja ja somenostoja, joiden avulla on helppo levittää tietoa ruokahävikistä. Osallistu keskusteluun sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteella #hävikkiviikko.

Hävikkiviikolla tapahtuu

Oletko järjestämässä omaa ruokahävikkiaiheista tapahtumaa Hävikkiviikolla 2020? Kerro siitä meille! Voimme lisätä tapahtumastasi tietoa tälle sivulle.

Hävikkifestarit 13.9.2020
Helsinki, Kaisaniemen puisto
Hävikkifestarit on kaupunkifestivaali, joka järjestetään Kaisaniemen puistossa, Helsingissä. Tapahtuma tarjoaa tietoa ja kokemuksia hävikkiruoasta. Hävikkifestareiden pääjärjestäjänä toimii Kotimaisen avustustyön liitto (Koa ry). Lue lisää Hävikkifestareiden verkkosivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla Hävikkiviikon uutiskirjeen saat lisää tietoa kampanjan sisällöstä ja ruokahävikistä. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi tallentamisen.

CAPTCHA image

* Tämä kenttä on pakollinen!