Hävikkiviikko

Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. Hävikkiviikko haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

TULE MUKAAN!
12.–18.9.2022

Mitä on ruokahävikki?

Ruokahävikki on roskiin päätynyttä ruokaa, jonka synty olisi voitu välttää ennakoimalla paremmin ruuan kulutusta tai valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin.

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin yli 100 miljoonaa kiloa ruokaa. Henkilöä kohden heitämme ruokaa pois keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa.

Hävikkiviikko

Miten voin osallistua?

Hävikkiviikko herättelee meitä kaikkia pohtimaan omaa suhdettamme ruokaan ja ruokahävikkiin. Osallistuminen Hävikkiviikkoon on hyvä tapa aloittaa tekemään parempia valintoja osana omaa arkea.

Jokainen voi osallistua kampanjaan itselleen sopivalla tavalla. Elintarvikeyritykset, kaupat, ravitsemispalvelut ja muut ruuan kanssa tekemisissä olevat tahot voivat viestiä omissa kanavissaan ruokahävikistä ja toimista sen vähentämiseksi. Yksityishenkilönä voit jakaa ruokahävikkiä vähentäviä vinkkejä omalla sometililläsi.

Muista myös hyödyntää valmiit kampanjamateriaalit! Voit tulostaa julisteita koulun tai työpaikan seinälle ja jakaa somenostoja eri kanavissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla maksuttoman Hävikkiviikon uutiskirjeen saat lisää tietoa ruokahävikistä ja Hävikkiviikosta. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi tallentamisen.

CAPTCHA image

* Tämä kenttä on pakollinen!